aansluit-schemas >> naverwarmen >> soloketel

Zonneboiler Na Verwarming Solo Ketel

Zonneboiler na verwarming combinatie met solo cv ketel.

Systeem opbouw van een solo cv ketel. Dit soort cv ketels hebben eigenlijk altijd een 3 weg klep om te schakelen tussen verwarmen van het huis en verwarmen van de indirect gestookte boiler. Tevens heeft de cv ketel een sensor in de boiler om het douche water na te verwarmen of op temperatuur te houden. De indirect gestookte boiler is meestal zo'n 80 tot 120 liter.
Om een dergelijk systeem om te bouwen tot zonneboiler wordt de bestaande boiler vervangen door een 200 of 300 liter boiler met 2 spiralen. De bestaande sensor gaat in het bovenste deel van de nieuwe boiler. De cv ketel verwarmt dan na op de bovenste spiraal.
De zonnecollectoren worden op de onderste spiraal aangesloten. Bij voldoende zon zal de boiler heet blijven en zal de cv ketel niet aanslaan.
Verder komt de bestaande boiler van 80 liter overeen met een 200 liter zonneboiler met 2 spiralen. Een 300 liter zonneboiler met 2 spiralen komt overeen met de bestaande 120 liter.
Ondanks dat de zonneboiler groter is veranderd er niks aan het comfort, de hoeveelheid voor verwarmt water is het zelfde als er geen zon is. Het water wat voorverwarmt wordt geeft besparing. Normaal wordt het water door de ketel van zo'n 15 tot 60 graden op gewarmt, geven de zonnecollectoren 35 graden water dan heeft u al de helft bespaart.
In de zomer en het voor en najaar zal de boiler natuurlijk voldoende warm zijn en zal de ketel niet aanslaan gedurende deze maanden.

solo cv ketel naverwarmen
Solo ketel naverwarming met indirect gestookte boiler.